Social

50 de lucrări unicat reconstituie traseele transilvane ale lui Mihai Eminescu

Cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, orașul Cluj-Napoca participă din plin la „Ziua Culturii Naționale”.

„Eminescu în Transilvania” (Muzeul Etnografic al Transilvaniei)

Muzeul Etnografic al Transilvaniei inaugurează expoziția artistului Horia Romus Epure, intitulată  „Eminescu în Transilvania”. Peste 50 de lucrări unicat reconstituie traseele poetului Mihai Eminescu prin Transilvania, dezvăluind locurile vizitate de acesta în timpul celor două călătorii transilvane, realizate la vârsta de 16 și 18 ani. Secțiunea denumită „Clujul în epoca lui Eminescu” își propune să prezinte Clujul în timpul vieții poetului.  Lucrările  artistului Horea Remus Epure sunt realizate în acuarelă și tuș.  Expoziția va fi deschisă în perioada 15-31 ianuarie 2015, între orele 09.00-17.00.

Lansare de carte

O nouă ediție a poeziilor eminesciene se lansează la librăria Humanitas.  Criticii literari Ioana Bot și Adrian Tudurachi vor prezentata volumul de poezii, de la ora 17.00.


Spectacol la Școala Populară de Arte

De la ora 17.00, sala „Șantier” a Școlii Populare de Arte găzduiește un spectacol dedicat „Zilei Culturii Naționale”, instituită de Parlamentul României cu ocazia zilei de naștere a lui Mihai Eminescu. Intitulat „Eminesciana”, spectacolul constă într-un recital muzical și liric, pregătit de cursanții de la clasele de canto și actorie.

Citate din autori clasici, în mijloacele de transport în comun

 În cadrul proiectului Cluj Capitala Europeană a Tineretului, Federația Share a demarat un program prin care a amplasat în autobuzele din Cluj-Napoca diverse fragmente ale unor autori clasici. În afara citatelor din Mihai Eminescu, călătorii vor putea întâlni pasaje din Lucian Blaga, Liviu Rebreanu, dar și din autori străini. Autocolantele se vor afla în autobuze timp de 30 de zile.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter